Peste 90 milioane de euro vor fi investiţi în infrastructura de apă-canal a judeţului Mehedinţi

Comisia Europeană a aprobat proiectul Consiliului Judeţean Mehedinţi de extindere şi modernizare, în 2012, a sistemelor de apă şi apă uzată în 18 localităţi din judeţ, în valoare de peste 90 milioane de euro, a declarat vineri vicepreşedintele CJ Liviu Nicolicea.

Potrivit sursei citate, de investiţie vor beneficia aproximativ 160.000 de locuitori din unităţile administrativ – teritoriale Drobeta Turnu Severin, Gura Văii, Dedoviţa, Magheru, Brezniţa de Ocol, Cerneţi, Vînju Mare, Şimian, Cujmir 1, Cujmir 2, Aurora, Izimşa, Obîrşia de Cîmp, Strehaia, Comanda, Braniştea, Goanţa şi Rogova, sistemele de canalizare ale acestora urmând să fie racordate la patru staţii de epurare.

“Din suma aprobată la Bruxelles se vor executa 190 de kilometri de reţele de alimentare cu apă potabilă şi 170 kilometri reţele de canalizare, se vor extinde reţelele de apă potabilă şi canalizare pe distanţa de 64 de kilometri, respectiv 56”, a precizat Nicolicea.

Judeţul Mehedinţi a mai beneficiat în perioada 2009 – 2011, pentru acelaşi tip de investiţii, de alte aproape 60 milioane de euro pentru infrastructura de apă-canal, atât de la Uniunea Europeană, cât şi de la bugetul de stat. AGERPRES