Peste 80 la sută dintre cetăţenii care solicită audienţe la Prefectura Vaslui au probleme legate de aplicarea legilor fondului funciar.

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, mare parte dintre probleme datează de mai mulţi ani, iar soluţionarea lor a fost tergiversată în unele cazuri şi de autorităţile publice.

„Activitatea de audienţe cu cetăţenii este foarte importantă pentru noi şi chiar mă bucur să constat că oamenii vin cu mare încredere să ne semnaleze problemele cu care se confruntă. Ponderea este reprezentată de chestiunile legate de fondul funciar, dar există şi situaţii de altă natură care ne sunt aduse la cunoştinţă. Sunt anumite cazuri nerezolvate de ani şi ani de zile şi am constatat că o parte dintre problemele ridicate de cetăţeni ar fi putut fi soluţionate, doar că ele s-au blocat la nivelul unor autorităţi locale care au tratat cu superficialitate chestiunile aduse la cunoştinţă de oameni. Am întâlnit persoane cărora li s-a transmis să meargă acasă că vor fi sunate şi nu au mai primit niciun răspuns. Împreună cu specialiştii din cadrul Instituţiei Prefectului dar şi colaborând cu autorităţile locale, căutăm soluţii pentru rezolvarea acestor probleme. Toate au soluţii, noi doar trebuie să le găsim”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

În ultima lună, au fost organizate audienţe în municipiile Vaslui şi Bârlad şi în comunele Drânceni, Măluşteni, Arsura şi Buneşti-Avereşti, fiind primite în audienţă 29 de persoane. Dintre acestea, un număr de 24 au solicitat soluţionarea unor probleme de fond funciar, trei au reclamat starea proastă a unor drumuri din judeţ, o persoană a solicitat scutirea de la plata taxei de salubritate, iar alta a cerut sprijin în soluţionare unui conflict cu vecinii. AGERPRES