Peste 750 de familii din judeţul Harghita au nevoie de locuinţe sociale, conform analizei Instituţiei Prefectului

Peste 750 de familii au nevoie de locuinţe sociale la nivelul judeţului Harghita, arată o analiză realizată de Instituţia Prefectului, cu ajutorul primăriilor. Prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, a declarat că necesarul de locuinţe sociale la nivelul judeţului este de 758, cele mai multe fiind în municipii, respectiv 110 la Topliţa, 104 la Miercurea Ciuc, 100 la Odorheiu Secuiesc, şi 51 la Gheorgheni.

Oraşele din judeţ se confruntă, de asemenea, cu lipsa locuinţelor sociale, numărul de unităţi locative necesare fiind de 70 la Vlăhiţa, 32 la Borsec şi 16 la Cristuru Secuiesc, iar în comunele din judeţ este nevoie de 82 locuinţe la Cozmeni, 50 la Şimoneşti, 45 la Tuşnad Sat, câte 25 la Porumbeni şi Avrămeşti şi de 17 la Sândominic.

Prefectul Harghitei a precizat că această situaţie centralizată va fi înaintată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru alocarea fondurilor, în vederea asigurării spaţiilor locative familiilor care au solicitat locuinţe sociale.

“Există în judeţ, din păcate, un număr destul de mare de familii marginalizate social, care nu deţin o locuinţă la nivelul localităţii, dar şi familii cu un număr mare de membri aflate în risc de evacuare sau demolare a casei şi aici mă refer, în special, la familiile de etnie romă. Unităţile administrativ teritoriale se confruntă de ani buni cu această situaţie, iar scopul acestei centralizări este exact intenţia noastră de a soluţia problema”, a declarat prefectul Harghitei. AGERPRES