Peste 70 de funcţionari publici din Vaslui renunţă la slujbe în favoarea unui post la catedră

Zeci de funcţionari publici din judeţul Vaslui renunţă la locurile de muncă pe care le au în prezent pentru un post în învăţământ.

“Nici aici nu sunt salarii motivante, dar, dacă obţin o catedră de titular, pot să spun că sunt norocos. Neapărat trebuie să am o sursă de venit sigură aşa că indiferent de salariu optez pentru o catedră. Nu pot să stau să mor de foame. Acum lucrez la o instituţie publică din oraş”, a declarat, Andrei Zaharia, un candidat la examenul de titularizare. La examenul de titularizare din acest an s-au înscris peste 1.000 de candidaţi, iar peste 70 dintre ei lucrează la această dată în administraţia publică şi vor lupta pentru un post de titular pe cele 10 catedre de profil tehnologic, scoase la concurs.

“Pentru disciplinele tehnice şi-au depus dosarul 73 de candidaţi, cei mai mulţi la disciplina economic-administrativ-poştă, unde pentru patru posturi titularizabile vor candida 23 de profesori”, a declarat Gheorghe Flueraş, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui. Examenul de titularizare va avea loc pe 14 iulie, iar, pentru a deveni titulari, candidaţii trebuie să obţină minim nota 7. AGERPRES