camere de supraveghere.jpgConsiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în şedinţa de vineri proiectul „Sistem de automatizare şi management a activităţii agenţilor Poliţiei locale Satu Mare”, care prevede amplasarea a 73 de camere de filmat pe domeniul public.

Conform hotărârii, scopul acestui proiect este îmbunătăţirea eficienţei activităţii Poliţiei Locale şi asigurarea de intervenţii operative prin utilizarea unui sistem de comunicaţii mobile digital şi mijloace de supraveghere şi monitorizare video. Practic se doreşte achiziţionarea de tehnologii de ultimă generaţie pentru activitatea curentă a poliţiştilor şi instalarea de camere supraveghere video în 73 de locaţii.

Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional şi are o valoare de trei milioane lei, din care contribuţia municipiului Satu Mare va fi de 700.000 de lei. Primăria a inaugurat recent un centru alt sistem de supraveghere video format din 66 de camere şi un centru de comandă, tot din fonduri europene. AGERPRES