Primăria Târgu Mureş a anunţat că a primit undă verde la finanţarea Proiectului ‘Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru a Municipiului Târgu Mureş’, derulat prin POR 2014-2020, în valoare de 6,6 milioane de euro, prin care va fi facilitat transportul public ecologic, pentru reducerea emisiilor de CO2.

„Pentru proiectul ‘Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru a Municipiului Târgu Mureş’, Primăria Târgu Mureş va primi 6,6 milioane de euro, pentru reabilitarea străzii Gheorghe Doja, proiect care prevede următoarele: măsuri de reducere a emisiilor de CO2 prin realizarea de benzi dedicate circulaţiei stricte a autobuzelor ecologice separate fizic prin bolarzi de restul traficului rutier; piste de biciclete pe tronsonul Gara CFR – Piaţa Victoriei; modernizarea trotuarelor; modernizarea iluminatului public cu lămpi ecologice de tip LED; 200 de arbori plantaţi de-a lungul traseului propus pentru modernizare. Proiectul va încuraja creşterea numărului de călători cu transportul public în comun, va duce la scăderea circulaţiei cu autoturisme proprii în Târgu Mureş, va contribui la creşterea vitezei de deplasare a autobuzelor în trafic şi la reducerea emisiilor de CO2 provenite din traficul rutier”, a arătat Primăria Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit municipalităţii, acest proiect se alătură celorlalte patru proiecte care au primit undă verde pentru finanţare, adică achiziţia a 32 de autobuze electrice de 12 metri, achiziţia a 15 autobuze electrice de 10 metri, achiziţia a 38 de autobuze hybrid, precum şi proiectul privind realizarea de piste de biciclete, alei pietonale şi achiziţia de biciclete în zona Clinicilor.

Valoarea totală a celor cinci proiecte pe fonduri europene este de 65 milioane de euro, iar perioada de implementare este cuprinsă între 2019-2023. AGERPRES