plantari_arbori.jpgÎn perioada 20 octombrie – 20 noiembrie, Primăria Municipiului Onești demrulează programul de plantare a puieților și arbuștilor ornamentali, numit “Luna plantării arborilor!”. Această campanie se află la cea de a treia ediţie si urmăreşte ca amenajarea peisagistică sa îmbine factorii naturali cu cei creaţi de om având ca scop îndeplinirea funcţiilor ecologice si de utilitate publică. Funcţiile ecologice şi cele de utilitate publică conduc la realizarea unui climat normal, combaterea poluării fonice şi a aerului, asigurarea locurilor de odihnă şi de agrement.

Pentru o bună desfășurare a proiectului, pe 10 octombrie, la Primăria Municipiului Onești a avut loc ședința tehnică premergătoare proiectului “Luna plantării arborilor!”. La această ședință a participat viceprimarul municipiului, Nicolae Gnatiuc și reprezentanții compartimentelor Urbanism și Domeniu Public și Privat, din cadrul Primăriei Onești. Prin intermediul acestui proiect, la zestrea Municipiului Onești se vor adăuga peste 650 de puieți de tei, paltin şi mesteacăn oferiți ca sponsorizare de către Direcția Silvică Bacău prin Ocoalele Silvice Sascut, Tg. Ocna și Mănăstirea Cașin.

Primăria Municipiului Onești a invitat reprezentanții asociațiilor de proprietari, ai diferitelor ONG-uri, precum și școlile și liceele din Onești să comunice Serviciului Fondului Locativ, din cadrul Primăriei Onești propuneri cu privire la numărul de arbori care ar fi necesar pe domeniul public aferent zonei vizate.