Bucurestenii din sectorul 1 au la dispozitie peste 600 de noi locuri de parcare rezidentiala, amenajate in zonele Aviatiei, Giulesti, Titulescu, Pajura. Locurile de parcare au fost infiintate in urma demolarii mai multor garaje care ocupau domeniul public si limitau locurile de parcare.

La nivelul sectorului 1 exista, in prezent, 10.000 de spatii amenajate, oferite spre inchiriere bucurestenilor care locuiesc in ansamblurile de locuinte si sunt proprietari de autovehicule.

Crearea noilor locuri de parcare a fost realizata si prin introducerea sensurilor unice pe strazile secundare, actiune demarata in anul 2008. Pe langa fluidizarea traficului, introducerea de sensuri unice a creat si noi locuri libere, intrucat se poate parca pe ambele laturi ale strazii fara a obstructiona circulatia rutiera. Pana in prezent au fost introduse sensuri unice pe o treime din strazile secundare din sectorul 1, rezultand aproximativ 20.000 de noi locuri de parcare fara plata.

Administratia Domeniului Public Sector 1 va continua sa amenajeze noi locuri de parcare de resedinta pe terenuri ce vor fi eliberate de constructiile tip garaje, prin marcare sau amenajarea de spatii speciale de parcare. AGERPRES