Peste 60% dintre bucuresteni au incredere in Negoita, Oprescu si Gusa la Primaria Capitalei

Liviu Negoita, primarul sectorului 3, senatorul PSD Sorin Oprescu si presedintele PIN Cozmin Gusa sunt primele trei personalitati in care peste 60% dintre bucuresteni au incredere in capacitatea de a conduce Primaria Capitalei, releva un sondaj realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE), in perioada 7-17 februarie.
Potrivit studiului, 65% dintre subiecti au incredere in Liviu Negoita, 61% in Sorin Oprescu si 60% in Cozmin Gusa. Cei trei sunt urmati in clasamentul increderii de Silviu Prigoana, cu 59%, Razvan Murgeanu si Vasile Blaga cu acelasi procent – 57%, Neculai Ontanu – 48%, Ludovic Orban – 45%, Victor Ponta – 42% si Marian Vanghelie – 41%. Sub 40% dintre respondenti au identificat alti politicieni in care au incredere sa conduca Primaria Generala – Cristian Diaconescu, Cristian Popescu Piedone, Cristian Boureanu, Adriean Videanu, Titus Corlatean, Crin Antonescu, Teodor Melescanu, Dumitru Dragomir si Adrian Nastase. Ultimii clasati in sondajul ATLE sunt Aurelian Pavelescu (PNTCD), Varujan Vosganian si Vlad Moisescu (PNL).

Studiul mai releva ca peste 60% dintre bucuresteni au incredere in capacitatea de a conduce primariile de sector a lui Liviu Negoita si a lui Neculai Ontanu, iar 47% in viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu. In acelasi clasament, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, ocupa locul 10, cu un procent de 21% incredere, urmat de edilul sectorului 6, Cristian Poteras, cu 14% si primarul sectorului 4, Adrian Inimaroiu, cu 13%. De asemenea, sondajul arata ca intr-o confruntare directa pentru Primaria Capitalei, Sorin Oprescu ar castiga in fata lui Vasile Blaga cu 55,8%, a lui Adriean Videanu – cu 67,6% si a lui Ludovic Orban – cu 61,4% din voturile bucurestenilor.

In alte confruntari, respondentii l-au indicat ca favorit pe Cozmin Gusa, care i-ar devansa pe Adriean Videanu – 70,1% si pe Sorin Oprescu – 54%. Actualul edil general al capitalei, Adriean Videanu, ar fi invins si de Ludovic Orban, care la randul sau ar pierde sefia Primariei Capitalei in fata lui Vasile Blaga. Totodata, respondentii au spus ca Neculai Ontanu ar fi favorit intr-o confruntare cu Ludovic Orban – 63,8% , Vasile Blaga – 51% si Silviu Prigoana – 58,7% , iar Marian Vanghelie ar castiga o eventuala confruntare cu Adriean Videanu, insa ar pierde in fata lui Ludovic Orban si a lui Silviu Prigoana.

Studiul a fost realizat de ATLE, la comanda Asociatiei Liga pentru Apararea Drepturilor si Libertatilor Politice. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor. Volumul esantionului a fost de 900 de persoane, fiind reprezentativ pentru populatia cu domiciliul stabil in Bucuresti si varsta peste 18 ani. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute este de