Peste 50 de evenimente sunt programate în cadrul Zilelor Judeţului Harghita

Peste 50 de evenimente culturale, sportive sau sociale vor fi organizate în cadrul manifestării Zilele Judeţului Harghita, ajunsă la a XI-a ediţie şi care în acest an are ca teme principale Mediul şi Familia. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Incze Csongor, a declarat că manifestarea se organizează în preajma sărbătorii de Rusalii, când foarte mulţi pelerini vin în zonă, pentru a promova şi a atrage atenţia asupra valorilor locale, dar şi pentru a întări spiritul comunitar.

“Evenimentele au un rol important în viaţa comunităţii. Se doreşte extinderea spiritului comunitar la nivelul întregului judeţ. Temele principale din acest an ale şirului de evenimente sunt mediul şi familia. Zilele Judeţului încep în 15 mai, când sărbătorim Ziua Internaţională a Familiei. Astfel, ne adresăm în primul rând celor mai mici comunităţi, şi anume familiilor de pe tot cuprinsul judeţului, pentru că ştim că pe termen lung nu se poate vorbi despre comunitate fără existenţa familiei”, a precizat Incze Csongor.

La rândul său, directoarea Centrului Cultura Judeţean Harghita, Ferencz Angela, a punctat că identitatea locală şi regională este foarte importantă în viaţa oamenilor, iar prin organizarea Zilelor Judeţului Harghita se încearcă întărirea identităţii harghitene.

Zilele Judeţului Harghita se vor desfăşura în perioada 15-22 mai şi cuprind târguri meşteşugăreşti, expoziţii de artă sau fotografie, spectacole de teatru, concerte, concursuri sportive sau activităţi în aer liber, care au loc în toate zonele judeţului. Manifestările se vor încheia cu o zi înainte de marele pelerinaj de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc, la care participă, în fiecare an, peste o sută de mii de oameni. AGERPRES