Peste 460 de angajaţi ai centrelor DGASPC Sibiu, testaţi pentru noul coronavirus

Peste 460 de persoane care lucrează în centrele pentru adulţi şi copii ale DGASPC Sibiu, precum şi în unităţile de asistenţă medico-socială, au început să fie testate pentru noul coronavirus de joi, 23 aprilie, a informat Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu.

Testarea face parte din măsurile suplimentare care se iau la nivelul judeţului Sibiu pentru a proteja şi beneficiarii şi personalul din aceste unităţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, chiar dacă aceştia nu se încadrează în categoriile pentru care testarea este obligatorie. Direcţia de Sănătate Publică Sibiu asigură prelevarea probelor în teren, la sediul fiecărui serviciu social, iar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu efectuează analiza acestora.

“Vreau să mulţumesc personalului DSP Sibiu care face un efort suplimentar pentru a sprijini acest demers, în condiţiile în care în această perioadă activitatea este extrem de complexă şi solicitantă. În acelaşi timp, mulţumesc personalului din Laboratorul de analize al Spitalului Judeţean Sibiu care a înţeles această nevoie şi acţionează cu maximă responsabilitate, programându-şi activitatea în trei ture”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Ancheta epidemiologică de la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Municipiului Sibiu este în desfăşurare, după ce la sfârşitul săptămânii trecute 5 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, fiind internaţi la SCJU Sibiu. Conform datelor transmise de Primăria Municipiului Sibiu, serviciul şi-a suspendat activitatea. AGERPRES