Peste 43% din veniturile bugetului municipiului Alexandria, alocate pentru dezvoltare

Peste 43% din veniturile bugetului municipiului Alexandria vor fi alocate în acest an secţiunii de dezvoltare pentru continuarea unor lucrări de investiţii, conform unei hotărârii luate în şedinţa Consiliului Local (CL) care a avut loc vineri după-amiază.

În bugetul general pe 2012 totalul veniturilor este de peste 110 milioane de lei, iar cel al cheltuielilor de circa 122 milioane de lei, în condiţiile existenţei unui excedent de aproximativ 8 milioane de lei. Veniturile secţiunii de funcţionare provin din impozite pe venit şi profit, taxe şi impozite pe proprietate, pe bunuri şi servicii, amenzi, sume defalcate din TVA şi subvenţii. În afara cheltuielilor de personal, se vor aloca bani pentru asistenţă socială, servicii culturale, religioase, recreative şi sportive, rambursări de credite, salubritate sau iluminatul public.

Primarul Victor Drăguşin a declarat că anterior adoptării în şedinţa CL, proiectul de buget general a fost prezentat pe site şi la sediul instituţiei, în presă şi prin organizarea unei dezbateri publice. Anul trecut bugetul CL Alexandria a fost atacat în instanţa de contencios administrativ de Prefectura Teleorman, acest demers ducând la blocarea activităţii administraţiei publice municipale pe parcursul mai multor luni. AGERPRES