Peste 40 de angajaţi de la Primăria Vaslui şi-au dat demisia în ultimele luni

Peste 40 de angajaţi din cadrul Primăriei municipiului Vaslui au renunţat la locurile de muncă în ultimele patru luni. Potrivit primarului municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, în acest an, instituţia a înregistrat cel mai mare exod de funcţionari din ultimii cinci ani. Mai mult, la concursurile organizate în ultima perioadă pentru ocuparea anumitor posturi din primărie, nu s-a prezentat nimeni.

‘Situaţia este alarmantă. Noi am comunicat acest lucru de mai multe ori Ministerului Administraţiei şi Internelor prin corespondenţele dintre instituţii. Nu vine nimeni la concurs pentru că salariile sunt foarte mici. Au fost posturi pe care a trebuit să le scoatem la concurs de două ori pentru că nu se prezenta nimeni. Ne descurcăm foarte greu din cauza celor 42 de salariaţi care şi-au dat demisia’, a declarat, marţi pentru AGERPRES Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.


La această dată, la Primăria Vaslui sunt încadraţi 105 funcţionari publici şi 60 de persoane angajate cu contract, iar cel mai mic salariu este de 500 de lei. AGERPRES