Pe piata rezidentiala constanteana au fost anuntate peste 3.300 de locuinte noi, a caror constructie a demarat sau urmeaza sa demareze, ceea ce va determina o crestere de cinci ori a stocului actual, care numara 620 de unitati locative noi, potrivit unui studiu al DTZ Echinox.
Printre proiectele rezidentiale deja finalizate in Constanta se numara Marina Regia Residence, din nordul statiunii Mamaia si prima faza a ansamblului rezidential del Sole, amplasat la 4 kilometri din tara. Printre cele mai mari dezvoltari rezidentiale aflate in constructie in Constanta se numara proiectul Tomis Plus, care va livra peste 1.200 de unitati locative. Un alt proiect important este Spectrum Residence, un ansamblu rezidential de peste 22 milioane euro, care va cuprinde la finalizare 335 de apartamente.

Cresterea investitiilor din Constanta este determinata atat de implicarea autoritatilor in atragerea investititorilor, cat si de potentialul turistic al litoralului, potrivit specialistilor DTZ Echinox. Spre exemplu, in satul 23 august, autoritatile au scos la licitatie 26 de hectare de teren pentru dezvoltarea unui proiect in valoare de circa 160 milioane euro.