Valoarea investitiilor demarate de Consiliul Judetean Suceava in 2009, finalizate sau aflate in derulare, se ridica la peste 300 milioane de euro. Acesta este bilantul prezentat de presedintele CJ suceava, Gheorghe Flutur.

El a precizat ca in acest an au fost modernizate 23 de drumuri judetene, insumand 230 de kilometri, valoarea lucrarilor fiind de 35 de milioane de euro. Alte 10 milioane de euro au fost investite in pietruirea si asfaltarea a 43 de drumuri comunale, insumand 100 de kilometri.

Pentru alimentari cu apa si canalizare CJ Suceava a investit 17 milioane de euro, prin 73 de proiecte demarate. Au fost depuse, de asemenea, 40 de proiecte pentru constructia de sali de sport, 12 fiind in executie, valoarea acestora atingand 11 milioane de euro. In executie se afla si sase camine culturale, investitii ce insumeaza 1,8 milioane de euro. In 18 baze sportive si opt parcuri s-au investit cinci si, respectiv, 1,2 milioane de euro.

In acest an au fost aprobate sase proiecte pentru impaduriri de terenuri cu bani de la Fondul de Mediu, suma in discutie fiind de 1,2 milioane de euro, precum si opt proiecte ce vizeaza extinderea retelelor de curent electric in unele localitati. Pentru managementul deseurilor s-au investit 52 de milioane de euro, iar in proiectul de alimentari cu apa, finantat prin POS, 120 de milioane de euro. Presedintele CJ Suceava a subliniat ca 2010 va fi anul proiectelor pentru dezvoltare rurala si turism.

“Toate aceste investitii insumeaza circa 260 de milioane de euro, la care vreau sa mai adaug si alte proiecte. In primul rand Spitalul Judetean care a primit de la bugetul de stat 4,5 milioane de euro. Legat de programele europene, in acest an au fost depuse si aprobate 32 de proiecte cu finantare europeana, cu o valoare de 71 de milioane de euro. Mai avem pregatite pe programul transfrontalier 15 proiecte cu 16,3 milioane de euro”, a spus Gheorghe Flutur. AGERPRES