drum_jud.jpgPeste 25 milioane de euro vor fi investiţi în execuţia lucrărilor de reabilitare a DJ 606, a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

Potrivit acestuia, banii, atraşi din surse guvernamentale, sunt nerambursabili şi vor permite asfaltarea a 60 de kilometri de carosabil, execuţia a peste 600 de podeţe şi a rigolelor de scurgere a apei pluviale amplasate de-a lungul acestei importante artere de circulaţie care face legătura între câteva zeci de localităţi mehedinţene şi judeţul Dolj.

„Lucrările au fost începute în urmă cu doi ani, dar din motive nejustificate pentru vechea administraţie judeţeană au stagnat. Noi le-am demarat şi până la sfârşitul lunii octombrie le vom finaliza”, a precizat Adrian Duicu.

El a spus că DJ 606, cunoscut ca fiind „drumul sudului”, nu a mai fost asfaltat şi că infrastructura rutieră era avariată în proporţie de 90%, fapt care „i-a obligat pe locuitorii din zonă să adreseze zeci de memorii CJ Mehedinţi în speranţa că cineva va lua decizia să le faciliteze accesul la o cale de comunicaţie modernă, la standarde europene”. „Suntem preocupaţi şi de reabilitarea în acest an şi a altor 11 drumuri judeţene pentru care vom asigura o finanţare de peste cinci milioane de lei”, a afirmat Adrian Duicu. AGERPRES