O suprafaţă de vegetaţie forestieră de 23,3 hectare de pe malul râului Vedea, care face parte din intravilanul municipiului Alexandria, a devenit „pădure de agrement” printr-o hotărâre luată miercuri de consilierii locali. Cunoscută în istoria localităţii drept Pădurea Vedea, zona a intrat în proprietatea Primăriei Alexandria în urmă cu câţiva ani, administrarea ei făcându-se în regim silvic.

Edilii Alexandriei doresc dezvoltarea acestei zone pentru agrement sub denumirea „Parcul Municipal Vedea”, aici fiind amenajate deja mai multe terenuri de sport şi locuri de joacă.

Primarul municipiului, Victor Drăguşin, a declarat că, în conformitate cu prevederile legale, „pădurea de agrement” poate fi inclusă în categoria spaţiilor verzi pe care se pot realiza diferite lucrări în vederea creării unui cadru adecvat petrecerii timpului liber.

Potrivit normelor de mediu, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 20 mp/locuitor până la sfârşitul acestui an, dar la Alexandria o astfel de cerinţă nu este, deocamdată, îndeplinită. În aceeaşi şedinţă a Consiliului Local au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai unui proiect privind amenajarea de noi locuri de parcare într-o zonă centrală a municipiului, pe strada Alexandru Colfescu, valoarea totală a lucrărilor fiind de circa 373.000 de lei alocaţi din bugetul propriu. AGERPRES