Peste 200 de familii nevoiaşe din Bistriţa se vor muta în case noi până de Anul Nou

rusu andrei.jpgUn număr de 220 de locuinţe sociale vor fi repartizate până de Anul Nou familiilor nevoiaşe din municipiul Bistriţa, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, viceprimarul Andrei Rusu. Cele 220 de locuinţe au fost construite în cartierele Subcetate şi Viişoara, printre cei care îşi vor petrece sărbătorile în casă nouă numărându-se şi familii evacuate din casele retrocedate aflate în centrul istoric al oraşului.

“Vrem să le dăm încălzite, cu curentul electric în funcţiune şi cu contoare puse. Eu estimez că în Subcetate vom da cheile săptămâna viitoare, iar în Viişoara, cel mai optimist, între Crăciun şi Anul Nou. Am întârziat o lună de zile, recunosc, dar ne-am lovit de proceduri interne la E.ON şi la Electrica, care ne-au depăşit”, a declarat Andrei Rusu.

Blocurile de locuinţe sociale au fost realizate cu fonduri de la bugetul Primăriei Bistriţa şi de la bugetul de stat.
Primul bloc de locuinţe sociale, cu 40 de apartamente, a fost dat în folosinţă în cartierul Subcetate în luna martie a acestui an, prioritate având chiriaşii evacuaţi din centrul istoric, majoritatea de etnie romă. Alte 35 de familii evacuate din centrul istoric au aşteptat finalizarea noilor blocuri de locuinţe sociale, pentru a se putea muta, restul locatarilor fiind familii cu venituri reduse din municipiu. AGERPRES