marcel romanescu.jpgAproximativ 20 de primării din judeţul Gorj, printre care şi cea a municipiului Târgu-Jiu, au obţinut, în urma solicitărilor de deblocare a posturilor unice din cadrul instituţiilor, avizul Ministerului Administraţiei şi Internelor de a angaja personal.

Subprefectul Marcel Romanescu a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, situaţia primăriilor care au obţinut deblocarea posturilor, după ce au depus solicitările încă din lunile aprilie şi iunie, dar şi pe cea a autorităţilor publice locale care au depus solicitări în iulie şi august, ultima adresă în acest sens fiind trimisă luni la MAI de Prefectura Gorj.

„În luna aprilie am obţinut deblocarea a trei posturi pentru Primăria Stoina şi câte două pentru primăriile Motru, Săuleşti şi Bustuchin. În luna iunie au fost aprobate solicitările depuse pentru deblocarea a 12 posturi unice, cele mai multe, opt la număr, pentru Primăria Târgu-Jiu. Primăria Târgu-Cărbuneşti a mai obţinut deblocarea a două posturi, iar cele din Schela şi Slivileşti câte unul”, a spus Romanescu.

În ceea ce priveşte situaţia primăriilor care au depus solicitările şi aşteaptă deblocarea posturilor, subprefectul a menţionat că, în adresa din iulie, au fost solicitate 27 de posturi, cele mai multe la Ţânţăreni (9) şi la Turceni (6). De asemenea, Primăria Dănciuleşti a solicitat deblocarea a 5 posturi, cea din Bengeşti-Ciocadia şi Aninoasa câte două posturi, iar cele din Cătunele, Albeni şi Scoarţa câte un post.

În ultima adresă transmisă luni, 1 august, există şi o solicitare a Consiliului Judeţean care are nevoie de deblocarea a două posturi, unul de asistent medical la Compartimentul de dializă din structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi celălalt de referent IA în cadrul Compartimentului dezvoltarea capacităţii administrative şi Monitor oficial din structura aparatului de specialitate al instituţiei. Totodată, Primăria Bumbeşti-Jiu a solicitat deblocarea a cinci posturi, cele din Turcineşti şi Săcelu câte trei posturi şi cele din Leleşti, Mătăsari şi Bălăneşti câte un post.

Marcel Romanescu a anunţat că, până pe data de 5 a fiecărei luni, reprezentanţii primăriilor care nu au depus solicitările de deblocare a posturilor sunt aşteptaţi cu cererile la sediul Prefecturii pentru a le putea înainta la Bucureşti. AGERPRES