barbu_nicolae1.jpgPeste 170 de apartamente sociale şi ANL vor fi realizate anul viitor în municipiul Giurgiu cu sprijinul municipalităţii, cu fonduri de la bugetul de stat şi prin accesarea de fonduri europene. „Pentru anul viitor avem în plan reabilitarea unui cartier de blocuri nefinalizat de 25 de ani, în sensul că vom amenaja zona cu căi de acces, grădiniţe şi locuri de joacă şi această sistematizare va costa cam 2,4 milioane de lei, dar avem în vedere şi realizarea de noi locuinţe sociale şi ANL”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El spune că până în vara anului viitor va fi reabilitat şi recompartimentat un bloc de 75 de locuinţe în cartierul Tineretului şi mai are în vedere începerea lucrărilor pentru construirea a 99 de apartamente ANL.
„Anul viitor avem planificată începerea a încă 99 de apartamente şi cred că nu va mai dura ani şi ani până la finalizare şi vom reuşi să accesăm pentru astfel de lucrări şi fonduri europene”, a adăugat Nicolae Barbu.

Anul acesta au fost repartizate în municipiul Giurgiu 120 de garsoniere şi apartamente ANL, iar pentru anul viitor este posibil să existe fonduri şi pentru realizarea de locuinţe pentru romi. AGERPRES