In 2005, Politia Romana a cercetat penal peste 1.500 de persoane cu functii de conducere, iar 269 dintre acestea, cu functii publice, au fost deferite Departamentului National Anticoruptie, a declarat ministrul Administatiei si Internelor, Vasile Blaga.
Contravaloarea sumelor de bani si a bunurilor materiale care au facut obiectul actelor de coruptie anul trecut a fost de peste 33 milioane euro, a subliniat oficialul MAI. Potrivit ministrului Blaga, numarul total de dosare intocmite anul trecut de Politia Romana si trimise spre solutionare Parchetului a fost de peste 2.300, in care au fost cercetate peste 5.500 persoane.

De asemenea el a precizat ca peste 500 de infractiuni incriminate de legea pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie au fost comise in legatura cu derularea de actiuni de privatizare frauduloasa a unor societati comerciale la care statul este actionar si cu ocazia unor tranzactii comerciale ale bunurilor autoritatilor publice, acordarea de credite bancare sau subventii ilegale.

In ceea ce priveste combaterea coruptiei interne, ministrul Administratiei si Internelor a spus ca anul trecut s-a infiintat Directia Generala Anticoruptie si ca au fost inaintate 2.455 informari Parchetului referitoare la fapte comise de angajatii din subordine, din care 721 se refera la fapte de coruptie.