Peste 100 de funcţionari publici din Harghita sunt instruiţi în cadrul unui proiect european

functionari2.jpgPeste 100 de funcţionari publici din primăriile şi instituţiile harghitene participă, până la sfârşitul lunii septembrie, la cursuri de instruire, în cadrul unui proiect european câştigat de Prefectura Harghita.

Potrivit şefului de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, este vorba de 67 de funcţionari publici de la toate primăriile din judeţ şi de 49 de funcţionari de la instituţiile publice, inclusiv angajaţi ai Prefecturii. Temele abordate vizează conceptele şi principiile dezvoltării durabile şi egalitatea de şanse şi de tratament în administraţia publică.

De asemenea, funcţionarii publici urmează să fie instruiţi şi în legătură cu modul în care pot folosi sistemul informaţional integrat, realizat în cadrul proiectului, avantajele pe care utilizarea acestuia le va avea asupra reducerii timpului de furnizare a serviciilor publice solicitate de beneficiar şi asupra relaţiei cetăţean – instituţie publică.

Proiectul ACCES (accesibilitate, calitate, competenţă, eficienţă şi simplificare în furnizarea serviciilor publice de către instituţiile administraţiei publice din judeţul Harghita) se derulează pe o perioadă de 18 luni şi este finanţat cu peste un milion de lei din Fondul Social European. El are ca scop dezvoltarea capacităţii administrative a Instituţiei Prefectului şi a celorlalte instituţii publice pe care le coordonează sau cu care interacţionează.

Proiectul prevede realizarea unei reţele intranet cu serviciile publice deconcentrate, care va favoriza comunicarea rapidă şi sigură, dar şi transferul de date, crearea unui registru electronic de gestionare a documentelor, a unui portal modern al Instituţiei Prefectului şi realizarea unui ghid al serviciilor publice. AGERPRES