simionescu_aurel3.jpgPeste 100 de candidaţi s-au înscris la concursul organizat recent de Primăria Brăila pentru ocuparea a 12 posturi de consilieri şi inspectori debutanţi, motiv pentru care primarul din Brăila, Aurel Simionescu, a declarat că ia în calcul să mai scoată la concurs şi alte posturi de debutanţi în viitorul apropiat.

„Ca urmare a unei hotărâri de Consiliu Local, noi am scos la concurs un număr de 12 posturi de inspectori debutanţi şi consilieri, pentru că tot scoţându-le pe cele de consilier 1 şi superior nu venea nimeni. Am avut surpriza să avem peste 100 de candidaţi pe locurile respective. Sunt mulţi tineri care au absolvit facultatea şi care, evident, neavând experienţă, că nu au fost angajaţi, nu puteau să ocupe nişte posturi superioare. La sugestia secretarului primăriei, Ion Drăgan, municipalitatea a luat în calcul să mai pună la bătaie şi alte posturi care să se adreseze debutanţilor”, a declarat Simionescu.

Primarul de Brăila a precizat că, din cauza salariilor mici din administraţie, nu toţi tinerii angajaţi pe posturile de debutanţi în momentul de faţă vor rămâne în administraţia locală. „Trebuie să dăm o şansă tinerilor care vor să se angajeze, dar o să vedem câţi dintre ei rămân la salariile acestea, probabil cei foarte buni îşi vor găsi alte trasee după aceea”, a completat Simionescu. AGERPRES