Peste 100 de apartamente ANL din Arad au fost predate noilor chiriasi

arad_anl.jpgUn numar de 128 de apartamente ANL, construite in zona Micalaca Est din municipiul Arad, au fost predate, marti, noilor proprietari. Cele cinci blocuri de locuinte au fost construite de o firma care a reusit sa le predea “la cheie”, cu o luna mai devreme decat termenul initial.
Primaria a finantat din bugetul local realizarea retelelor de utilitati in zona. Blocurile dispun de centrala termica pe gaz, la fiecare scara, apartamentele fiind dotate cu toate utilitatile, inclusiv cu racord pentru masina de spalat automata.

Beneficiarii apartamentelor au fost desemnati in functie de punctajele obtinute pe baza criteriilor sociale stabilite de Consiliul Local Municipal, repartizarea lor fiind facuta prin tragere la sorti. Cheile apartamentelor au fost predate de catre primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, si viceprimarul Geanina Pistru. Chiria apartamentelor este diferita, in functie de numarul camerelor, de suprafata locuibila si de pozitionare. Pentru un apartament cu doua camere se va plati o chirie cuprinsa intre 124 si 134 de lei, iar pentru garsoniere intre 88 si 95 de lei.

Primarul Gheorghe Falca a sustinut ca acest cartier va numara in curand peste 600 de locuinte, fiind deja aprobate studiile de fezabilitate pentru alte patru blocuri ANL, cu 128 de apartamente. In zona urmeaza sa fie construite, de asemenea, o sala de sport si un liceu. “In municipiul Arad se vor mai construi, tot din fonduri ANL, alte 128 de apartamente destinate tinerilor cu varste sub 35 de ani. Se preconizeaza ca studiul de fezabilitate pentru acestea sa fie semnat in primavara anului 2010, licitatia pentru pentru desemnarea constructorului urmand a se desfasura in toamna aceluiasi an, iar in 2011 apartamentele sa fie finalizate si predate beneficiarilor”, a mai spus Falca.