Peste 1.100 de gospodării din Râmnicu Vâlcea vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale printr-o investiţie finanţată prin PNI „Anghel Saligny”, contractul pentru proiectarea şi execuţia proiectului fiind semnat de primarul municipiului, Mircia Gutău.

Investiţia se ridică la 24,6 milioane lei şi va realizată în următorii doi ani, au informat reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea.

„Primarul Mircia Gutău a semnat joi, 19 ianuarie, Contractul de proiectare şi execuţie pentru obiectivul ‘Extinderea reţelei de gaze naturale în Municipiul Râmnicu Vâlcea’, investiţie în valoare de 24.636.937,90 lei finanţată în cadrul Programului Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’. În urma procedurii de achiziţie a fost desemnată câştigătoare oferta depusă de asocierea Construcţii Silva Oaş SRL – Burgaz SRL – Impecabil SRL, care are la dispoziţie 4 luni pentru proiectare (la care se adaugă perioada necesară obţinerii avizelor pentru autorizaţia de construire) şi 18 luni pentru realizarea lucrării”, a precizat sursa citată.

Prin această investiţie, reţeaua de alimentare cu gaze naturale din Râmnicu Vâlcea se va extinde cu 36 de kilometri pe 60 de străzi din cartierele Ostroveni, Troianu, Copăcelu, Căzăneşti, Stolniceni, Râureni, Goranu, Dealul Malului, Colonia Nuci, Buda-Poenari şi Ştirbei Vodă, în beneficiul a peste 1.100 de gospodării. AGERPRES