vasile_marian.jpgPerspectivele locale, județene și regionale asupra Acordului de Parteneriat al României cu Uniunea Europeană vor fi prezentate miercuri în Parlamentul European de vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Marian Vasile, președintele Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională din cadrul Adunării Regiunilor Europene (ARE).

Întâlnirea are un interes deosebit pentru administrația timișeană, întrucât dorește realizarea în următorul exercițiu financiar al UE 2014-2020 a unui masterplan feroviar care să vizeze și transportul transfrontalier de marfă, având în vedere și inițiativele părții ungare în acest sens.

„Vorbim despre un program care, probabil, va avea un buget de 300 de milioane de euro, cât a avut și în ciclul precedent de finanțare și care a fost absorbit aproape în totalitate. Timișul nu a beneficiat de foarte multe proiecte și va trebui să îmbunătățim acest aspect din faza inițială. Ar trebui să încercăm să tragem acea cale feroviară prin județul Timiș”, a declarat Marian Vasile.

Tot la Bruxelles, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș va participa la cea de-a II-a ediție a Premiilor pentru Inovare acordate de ARE și la ședința grupului de investiții, business și IMM-uri, înființat în cadrul Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională. Pe agenda grupului de lucru se regăsește politica industrială în Europa. AGERPRES