Personal deficitar în cadrul Primăriei Târgu-Jiu, dar nu şi în cadrul direcţiilor subordonate

Primăria municipiului Târgu-Jiu lucrează cu personal deficitar, fapt ce va duce, probabil, la păstrarea locurilor de muncă pentru cei 120 de angajaţi ai instituţiei, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul Florin Cârciumaru.

Potrivit acestuia, momentan, este aşteptată publicarea Ordonanţei de Urgenţă, deoarece, din moment ce reprezentanţii Guvernului nu au trimis nimic oficial către instituţie, nu a fost stabilit nimic referitor la reducerile de personal.

“Instituţia lucrează, în prezent, cu 120 de angajaţi, număr foarte mic faţă de cel ce se regăseşte în organigramă. Situaţia este mai dificilă la noi cu atât mai mult cu cât, numai în ultimele trei luni, au ieşit la pensie 10 persoane şi vor mai pleca şi de acum înainte. După ce vom primi o hârtie oficială vom vedea ce vom stabili în cadrul direcţiilor din subordinea Primăriei. Aici vorbim de un număr mai mare de angajaţi decât cei prevăzuţi în schemă, dar sunt şi situaţii speciale. De exemplu, Poliţia Comunitară asigură paza la anumite obiective, iar Direcţia de Servicii Comunale efectuează lucrări la diverse persoane sau societăţi cu care are contracte. În ambele cazuri, este nevoie de personal auxiliar”, a precizat Florin Cârciumaru.

În urmă cu două zile, şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, Ion Tudor, a precizat că, în luna iulie, 23 de angajaţi vor pleca din cadrul instituţiei, după ce, de la începutul anului, au mai plecat alţi 30. În prezent, Poliţia Comunitară Târgu-Jiu numără aproximativ 300 de salariaţi.
Peste 53.000 de angajaţi din administraţia locală vor fi disponibilizaţi, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate, miercuri, de Guvern. În 40 de zile de la publicarea actului normativ în Monitorul
Oficial, primarii vor fi obligaţi să prezinte prefecţilor noile organigrame, urmând ca apoi să se demareze procedurile legale de disponibilizare. AGERPRES