Persoanele cu handicap sunt in atentia administratiei locale din Medgidia

Incepand cu aceasta luna, Primaria municipiului Medgidia va acorda sprijin financiar persoanelor bolnave grav, invalide care din cauza veniturilor reduse se afla in imposibilitatea asigurarii traiului zilnic.
Aceste persoane, in urma prezentarii la Comisia de expertiza a persoanelor cu handicap au fost incadrati in gradul de handicap mediu sau nu au fost incadrati in nici un grad de handicap desi capaciatea de munca a acestora nu le permite incadrarea pe piata muncii.
Primaria Medgdia le va acorda lunar ajutoare banesti in valoare de 100 lei si vor fi scutite de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent, de plata taxei de habitat si a taxei de cimitir.

O parte dintre aceste persoane au fost deja identificate de catre inspectorii serviciului public de asistenta sociala. Beneficiarii acestor facilitati vor depune cereri la serviciul public de asistenta si vor completa un dosar cu documentele care vor justifica acordararea facilitatilor.

Tot din aceasta luna, vor mai fi acordate facilitati la transportul in comun pensionarilor cu pensii mai mici de 200 de lei, acestia vor beneficia de transport intern gratuit. De 50% reducere din pretul biletului de transport vor beneficia incepand cu acest an pensionarii cu pensii cuprinse intre 200