Pentru prima dată, sibienii pot vota, începând de pe 1 noiembrie, proiectele administrative şi comunitare care să fie finanţate din bugetul participativ, anunţă un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Sibiu.

„A început votul final pentru proiectele depuse în programul de bugetare participativă. În perioada 1-15 noiembrie sibienii sunt invitaţi să îşi exprime votul final pentru proiectele depuse în programul de bugetare participativă. În urma primei etape de vot şi a procesului de analiză şi validare a voturilor exprimate au fost selectate 22 de proiecte în cadrul celor şase categorii: Alei, trotuare şi zone pietonale (4 proiecte); Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei (3 proiecte); Spaţii verzi şi locuri de joacă (4 proiecte); Amenajarea de spaţii publice cu mobilier urban (4 proiecte); Educaţie (4 proiecte); Smart City (3 proiecte)”, se arată în comunicat.

Sibienii sunt invitaţi să consulte aceste proiecte la adresa https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/ şi să îşi exprime votul pentru cel pe care îl consideră cel mai important.

„În această etapă de vot fiecare cetăţean cu cont valabil pe această platformă va putea da un singur vot, unui singur proiect din numărul total. În urma acestui proces vor fi selectate un număr de maxim zece proiecte: primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcţie de numărul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor pot fi selectate în ordinea numărului de voturi sau oportunitatea proiectului la nivelul municipiului, indiferent de domeniul din care fac parte”, conform comunicatului Primăriei Municipiului Sibiu.

Rezultatele finale vor fi afişate pe platformă în 30 noiembrie 2018, iar proiectele care vor fi selectate în final vor fi finanţate de Primăria Municipiului Sibiu. AGERPRES