Pensionarii suceveni au fost sărbătoriţi cu ocazia “Zilei Internaţionale a Vârstnicilor”

Pensionarii suceveni au fost felicitaţi, joi, în avans de către autorităţile sucevene în cinstea “Zilei Internaţionale a Vârstnicilor”, care se celebrează, anual, pe 1 octombrie.

Vârstnicii Sucevei au fost invitaţi la sediul Palatului Administrativ pentru a participa la şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice de la nivelul judeţului Suceava, ce a avut ca tematică “Programe şi servicii integrate pentru seniori”, prilej cu care s-a închinat şi o cupă de şampanie în cinstea lor.

Alături de reprezentanţi ai administraţiei judeţene, la întrunire au luat parte şi şefi de instituţii de la nivel local, care au prezentat câte un raport prin care au demonstrat implicarea instituţiilor pe care le conduc în viaţa persoanelor vârstnice din municipiu.

La întâlnirea de la Palatul Administrativ din Suceava au luat cuvântul şi invitaţi de vârsta a treia, oameni care şi-au desfăşurat activitatea în învăţământ, cultură, sănătate sau mediul economic, şi care prin contribuţia lor au marcat în timp evoluţia judeţului Suceava. Aceştia au împărtăşit celor prezenţi câte puţin din experienţa lor de viaţă şi din înţelepciunea vârstei la care se află.

Alături de subprefectul Sucevei, Angela Zarojanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie şi viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, la evenimentul organizat de Instituţia Prefectului judeţului Suceava au mai participat Camelia Chitul, directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Victor Cristi Bleorţu, preşedinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Ludovic Abiţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.