Pensionarii bacauani vor circula in continuare pe gratis cu mijloacele de transport in comun

La propunerea Executivului Primariei, pensionarii bacauani vor beneficia in continuare de gratuitate pe mijloacele de transport in comun ale SC Transport Public SA.
Masura vizeaza toate categoriile de pensionari la limita de virsta, conform legii. Mai beneficiaza de gratuitate la transportul public persoanele care au venit lunar de pana la 920.000 de lei vechi, persoanele cu handicap (grav, acentuat, nevazatori, asistenti personali, surzi, insotitori ai nevazatorilor, beneficiari ai ajutorului social si donatorii onorifici). De gratuitate mai beneficiaza si fostii detinuti politic, in baza Legii 118, precum si fostii deportati, in baza Legii 189. Cei inclusi in aceste ultime doua categorii isi vor putea ridica tichetele de la casieria SC Transport Public SA, in baza actelor care le atesta statutul.

pe de alta parte, pe strada Alea Ghioceilor din Bacau, la numarul 4, au fost date in folosinta trei centre de zi pentru copiii aflati in dificultate. Centrele au fost preluate de Primaria Bacau de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si modernizate. In fiecare zi, aici sunt gazduiti 80 de copii cu nevoi speciale, copii care beneficiaza de asistenta de specialitate, kinetoterapie, logopedie. De altfel, intreg personalul a fost preluat de la DGASPC, personal pregatit special pentru acest gen de activitati. In urmatoarea perioada astfel de centre vor mai fi deschise in Bacau, paleta activitatilor si serviciilor fiind diversificata.