Consiliul Judeţean Prahova a aplicat penalităţi de aproape 11.000 de lei firmelor care nu au curăţat drumurile de zăpadă conform obligaţiilor contractuale, a anunţat vicepreşedintele CJ Cristian Apostol.

Potrivit unei informări postate pe pagina sa de Facebook, Apostol spune că au fost penalizate trei firme, valoarea totală a amenzilor fiind de aproape 11.000 de lei.

„Operatorii de deszăpezire care nu au curăţat drumurile conform obligaţiilor contractuale au fost amendaţi. După ultima ninsoare de săptămâna trecută, controalele din teren au demonstrat ceea ce şi voi, prahovenii, aţi semnalat: anumiţi operatori nu au deszăpezit drumurile conform obligaţiilor din contract”, precizează sursa citată.

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova şi CNAIR au fost amendate, săptămâna trecută, de poliţişti din cauza intervenţiei deficitare pentru deszăpezirea mai multor artere din judeţ, în zonele respective traficul rutier desfăşurându-se cu dificultate.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale pentru administratorii drumului, acolo unde poliţiştii au constatat neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă.

Surse din cadrul IJP au precizat că valoarea totală a celor şase amenzi este de peste 6.000 de lei, fiind aplicate Consiliului Judeţean, pentru intervenţia deficitară pe cinci artere din zonele Băneşti, Apostolache, Poiana Câmpina, Ariceştii Rahtivani şi Buda, şi CNAIR, pentru probleme semnalate pe DN 1. AGERPRES