Pe 11 decembrie se lansează Raportul UNICEF “Copiii în lumea digitală”

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) și UNICEF în România organizează pe 11 decembrie, de la ora 12:00, lansarea “Raportului Starea Copiilor Lumii 2017: Copiii în lumea digitală”. La eveniment vor participa Lucian Șova – ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Pieter Bult – reprezentantul UNICEF în România, Cătălin Aramă – directorul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Raportul este prima analiză amplă efectuată de UNICEF a modalităților în care tehnologia digitală afectează viața și perspectivele de viață ale copiilor. Acesta oferă și o serie de recomandări practice în sprijinul formulării unor politici mai eficace și a unor practici de lucru responsabile în beneficiul copiilor la nivel global.

Totodată, directorul CERT-RO va prezenta un ghid pentru părinți cu informații necesare educării copiilor care navighează online. Acesta cuprinde și un set de reguli și măsuri de precauție pentru evitarea pericolelor din lumea digitală.