PDL mizează pe sprijinul UDMR pentru obţinerea unui vicepreşedinte în Consiliul Judeţean Mureş

Biroul Permanent Judeţean al PDL Mureş a decis la ultima şedinţă că va avea încă o funcţie de subprefect, precum şi una dintre funcţiile de vicepreşedinte în Consiliul Judeţean Mureş, ocupată în prezent de reprezentantul PNL, Ioan Cristian Chirteş.

Vicepreşedintele PDL Mureş, Vasile Filimon, a declarat, luni, că el, în calitate de consilier judeţean, este propus să deţină o funcţie de vicepreşedinte al CJ, susţinând că în baza protocolului PDL-UDMR consilierii unionali l-ar putea vota.

”A fost o decizie, din punctul meu de vedere, corectă. Eu am acceptat această provocare, nu va fi uşor, dar cred că mă voi descurca. Biroul (Permanent Judeţean -n.r.) a decis ca eu să fiu cel care va candida la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, probabil la următoarea şedinţă ordinară de la sfârşitul lunii aprilie a CJ. Susţinerea (din partea UDMR -n.r.) există, prin protocolul alianţei de la nivel judeţean. Deci a fost prevăzut în acest protocol schimbarea majorităţilor în consiliile locale şi în final schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean”, a declarat Filimon.

Acesta a arătat că în prezent se fac evaluări în consiliile locale din judeţ acolo unde se pot face aceste modificări, adică să se nască o nouă majoritate formată din PDL şi UDMR, cum este şi cazul CL Reghin. ”Ei (UDMR -n.r.) vin cu propunerea, de aici încolo probabil se va merge la respectarea protocolului. Sper că se va respecta protocolul, fiindcă facem politică. Subiectul cu deconcentratele – e un alt subiect, acolo e o altă lege, aici este altceva. Nu cred că vor fi probleme, pentru că nimeni nu ne poate acuza pe noi că n-am vrut să schimbe (oamenii -n.r.) în deconcentrate. Când s-a făcut protocolul cu UDMR, n-au fost discuţii tăioase, s-au rezolvat foarte uşor toate problemele”, a mai spus Vasile Filimon.

În privinţa celei de-a doua funcţii de subprefect, la care iniţial PDL renunţase, potrivit lui Filimon, s-a decis ca aceasta să îi revină Ioanei Roman. AGERPRES/