oprescu_sorin.jpgPDL Bucureşti cere primarului Capitalei, Sorin Oprescu, să suporte subvenţia la căldură şi în această iarnă, „nu să arunce banii bucureştenilor pe prostii”.

„PDL Bucureşti constată cu îngrijorare că, deşi a trecut o săptămână de când primarul general Sorin Oprescu a declarat că nu mai acordă subvenţia la căldură, bucureştenii nu au primit încă un răspuns cu privire la preţul pe care îl vor plăti iarna aceasta pentru încălzire”, susţin reprezentanţii PDL Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în ultimii opt ani, preţul gigacaloriei a rămas acelaşi în Bucureşti, iar acum, la numai după câteva luni de guvernare USL-Oprescu, acesta stă să explodeze, iar guvernanţii nu oferă soluţii.

„Sorin Oprescu minte. Primăria Capitalei are bani. PDL Bucureşti se opune cu fermitate motivării date de primarul general cu privire la lipsa fondurilor pentru subvenţie. Dacă Sorin Oprescu, ca un manager responsabil, ar fi gestionat mai bine bugetul Capitalei, cu siguranţă bucureştenii nu s-ar fi aflat în situaţia incertă de astăzi. După ce Sorin Oprescu aruncă circa 18 milioane de euro chirie pe noul sediu al Primăriei, după ce milioane de euro au fost tocate inutil pe ornamente stradale, după ce banul public a fost cheltuit cu risipă, acum nici Sorin Oprescu şi nici Guvernul Ponta nu reuşesc să vină cu o soluţie clară în faţa bucureştenilor astfel încât preţul la căldură să nu fie majorat în această iarnă. Portofelul bucureştenilor nu poate acoperi proasta gestiune a bugetului făcută de Sorin Oprescu”, precizează PDL Bucureşti.

Reprezentanţii PDL Bucureşti cer primarului Sorin Oprescu şi Guvernului Ponta să explice public locuitorilor Capitalei dacă au soluţiile clare pentru ca preţul energiei termice să rămână în limitele impuse prin votul majoritar al PDL din fostul Consiliu General al Capitalei. AGERPRES