PD si PRM acuza angajatii Primariei Braila ca isi fac treaba de mantuiala

Partidul Democrat si Partidul Romania Mare acuza angajatii Primariei Braila ca isi fac treaba de mantuiala atunci cand intocmesc proiectele de hotarare care urmeaza sa intre in plenul consiliului local.
Viceprimarul Daniela Vasioiu (PD) si vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Niculina Moisescu (PRM) il sfatuiesc pe edilul sef Constantin Cibu (PNL) sa aiba grija la propriii angajati, care intocmesc gresit proiectele de hotarare, deoarece ar putea ajunge nevinovat la DNA.

“Proiectele lasa de dorit si nu respecta legea. Au si erori de redactare, parca functionarii primariei au invatat romana in alta tara. Incepand cu prima sedinta vom vota impotriva ordinii de zi, daca lipsesc rapoartele de specialitate. Cei care pregatesc aceste proiecte de hotarari nu cunosc legea?”, a intrebat Niculina Moisescu. Vicepresedintele CJ a facut referire, in mod special, la doua dintre juristele primariei, despre care crede ca intocmesc in asa fel proiectele de hotarare incat sa acopere unele ilegalitati.

Democratii au precizat, la randul lor, ca angajatii primariei nu isi fac treaba deoarece il au ca exemplu chiar pe primarul liberal Constantin Cibu, care nu a realizat nimic in cei trei ani de mandat, plus ca are si un comportament “nepoliticos” fata de consilieri.

In replica, primarul Constantin Cibu sustine ca nu va lua niciun fel de masuri impotriva functionarilor primariei, pentru ca nu considera ca acestia fac ilegalitati care l-ar putea aduce in fata DNA.

“Proiectele nu sunt pline de ilegalitati. Mai apar si greseli. Dar nu vine DNA-ul sa te cerceteze pentru niste greseli. E un volum imens de lucru. La o sedinta de CLM se discuta de trei-patru ori mai multe proiecte decat la CJ”, a afirmat Constantin Cibu.