PD-L Olt sustine subprefecti apolitici

Presedintele PD-L Olt, Darius Valcov, a declarat ca va sustine numirea in functiile de subprefect a unor persoane apolitice, nominalizandu-i pe actualul subprefect Virgil Panduru si pe Marian Chitea, angajat in cadrul CJ Olt.

“Sustin ca Virgil Panduru, actualul subprefect, sa ramana in aceasta functie, deoarece in timpul activitatii sale la Prefectura Olt s-a dovedit a fi un bun jurist si un om al legii, a demonstrat profesionalism. Celalalt subprefect vrem sa fie tot apolitic, fiind de acord cu Marian Chitea, care, in ultimii ani, a reusit din pozitia pe care o ocupa in cadrul CJ Olt sa realizeze mai multe proiecte care au obtinut finantare din fonduri europene. Este, de asemenea, un profesionist”, a afirmat Valcov.

Liderul PD-L Olt si-a exprimat dorinta ca si prefectul sa fie tot o persoana apolitica. “Sper ca si PSD, care va propune prefectul, sa nominalizeze tot o persoana apolitica care sa isi faca datoria in mod profesionist si sa fie un factor de echilibru in judet”, a spus el.

Referitor la schimbarea sefilor institutiilor deconcentrate, Darius Valcov a precizat ca au fost intalniri ale conducerilor filialelor judetene ale PD-L si PSD, dar, in prezent, discutiile sunt in impas pana cand va fi clarificata chestiunea legata de schimbarea majoritatii din CJ Olt, unde PNL, sustinut de PSD, a obtinut anul trecut functia de vicepresedinte.

“Nu vrem sa fim adversari cu PSD in CJ Olt si pozitia noastra a fost clara. PNL sa nu mai aiba functia de vicepresedinte al CJ Olt, functie care ar trebui sa revina PD-L. Pana nu clarificam acest lucru cu PSD, nu facem nicio nominalizare pentru vreo institutie deconcentrata. Reprezentantii PSD au spus ca se vor gandi la acest lucru. Nu este nicio graba din partea noastra, putem astepta chiar si pana dupa alegerile prezidentiale, desi suntem nemultumiti de activitatea multora dintre sefii de deconcentrate”, a mai spus Darius Valcov.

El a sustinut ca sefii de institutii deconcentrate pe care ii va propune PD-L vor fi tineri care au reusit sa fie apreciati in activitatea de pana acum, care vor face anual sau chiar bianual un raport al activitatii. Despre modul in care au decurs pana acum discutiile cu reprezentantii PSD Olt, Darius Valcov a spus ca a fost vorba despre o abordare serioasa, corecta a lucrurilor. “Reprezentantii PSD au inteles ca poate nici noi nu ne doream sa facem coalitie, dar aici am ajuns prin votul populatiei, pe care trebuie sa il respectam. Am inteles impreuna ca, desi am fost adversari uneori in mod prea patimas, putem sa discutam impreuna si sa luam decizii bune”, a declarat Darius Valcov.