Filiala Ploiesti a Partidului Democrat-Liberal a anuntat numele candidatului pentru postul de viceprimar al municipiului Ploiesti, consilierul municipal Dan Ionita, in varsta de 35 de ani.
Candidatul PD-L, de profesie economist, a declarat ca este constient ca nu are sanse sa castige acest post, dar va candida „in numele electoratului celor doua partide care au obtinut la alegerile europarlamentare un procent cumulat de 48%”.

In Consiliul Local Ploiesti sunt doar trei consilieri PD-L. Ei sustin ca in turul doi al alegerilor pentru viceprimar se vor retrage de la vot, pentru a nu sprijini candidatii PSD sau PNL. Ceilalti doi contracandidati sunt Ion Eparu din partea PSD si Iulian Teodorescu din partea PNL. Ei spera sa obtina voturile celor 13 si, respectiv, sapte colegi de partid.

Postul de viceprimar al municipiului Ploiesti a ramas vacant prin plecarea viceprimarului PNL Gratiela Gavrilescu, in luna decembrie a anului trecut, ca deputat in Parlament. Alegerea noului viceprimar este programata pentru sedinta din data de 21 ianuarie. Celalalt post de viceprimar este detinut de Radu Socoleanu (PD).