PD-L acuza fraudarea alegerilor pentru primaria Baia Mare

Membrii PD-L Maramures sustin ca scrutinul de duminica ar fi fost fraudat si ca in municipiul Baia Mare ar fi trebuit sa existe un al doilea tur de scrutin, ei mergand chiar mai departe si contestand rezultatul alegerilor la BEJ.
“Mizez in continuare ca va exista un tur II de scrutin in Baia Mare”, a declarat candidatul
democrat-liberal Corin Chereches. El crede ca este “castigatorul moral al alegerilor locale din Baia Mare pentru ca multa lume si-a dorit schimbarea”. Dinpacate, a spus candidatul respectiv, prea putini baimareni s-au prezentat la vot.

Despre contestatia depusa la Biroul Electoral Judetean a dat detalii democrat-liberalul Vasile Vlasin, care a precizat ca, in Baia Mare, au existat numeroase aspecte negative pe durata alegerilor, dar ca acestea nu au fost luate in seama de cei responsabili. “Primarul Cristian Anghel a fost desemnat prin frauda, pentru ca la aproape fiecare sectie de votare au fost inregistrate cel putin trei erori”, a declarat Vlasin.

Liderii PD-L Maramures au dat si exemple aratand ca, in cel putin 30 de sectii de votare din municipiul Baia Mare, s-au numarat mai putin buletine de vot decat cel al alegatorilor prezenti la scrutin. “Mai grav este daca se vor confirma acuzatiile conform carora in unele sectii s-au gasit mai multe buletine de vot stampilate decat alegatori”, a afirmat Vasile Vlasin.

Candidatul PNL pentru Primaria municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a castigat alegerile din primul tur, totalizand 51,3%. Aflat la cel de al cincilea mandat de primar, Cristian Anghel considera ca, orice ar spune alti contracandidati, cetatenii sunt cei care hotarasc viitorul orasului si nu micile nemultumiri ale unora sau altora.

“E usor sa spui ca au fost nereguli in procesul de votare, dar pana la urma ratiunea si corectitudinea exercitiului de vot se resimte in sustinerea acordata”, a spus Cristian Anghel. Contracandidatii sai au fost Corin Cherches (PD-L), care a obtinut 17,91% , iar candidatul PSD, Mircea Dolha – 15,81%.