Liderii PD-L Covasna sustin ca juristul Codrin Munteanu, care a candidat pentru functia de subprefect al judetului, a fost respins in mod nejustificat, pe criterii politice.
Vicepresedintele PD-L Covasna, deputatul Petre Strachinaru, a declarat ca este pentru a doua oara cand Munteanu este respins la acest concurs si, dupa parerea sa, sunt persoane interesate sa-l discrediteze profesional. Parlamentarul de Covasna si-a exprimat stupoarea in legatura cu faptul ca Guvernul a ales sa-l numeasca pe Gabriel Nicolae Siminiceanu in functia de subprefect al judetului Covasna, „un om lipsit de pregatire profesionala de specialitate, in detrimentul lui Codrin Munteanu care are un CV remarcabil”.

Postul de subprefect al judetului Covasna, ramas vacant in urma cu circa o jumatate de an, nu a fost ocupat nici la cel de-al doilea concurs, organizat saptamana trecuta. Singurul candidat, Codrin Munteanu, a fost declarat respins de comisia de examinare. Munteanu a spus ca lucrarea sa a fost notata cu 45 de puncte, iar baremul minim era de 50 de puncte. El considera ca merita 60 de puncte.

Codrin Munteanu, care ocupa functia de director executiv al Directiei juridice si de contencios administrativ in Prefectura Covasna, este absolvent al Institutului National de Administratie (INA), care formeaza inalti demnitari publici, lector la Colegiul de administratie publica din Sfantu Gheorghe si doctorand in drept administrativ. El a mai fost respins, la concursul organizat in urma cu cateva luni, cand a candidat tot singur pentru postul de subprefect.

Contracandidatul sau, Gabriel Nicolae Siminiceanu, numit interimar pe acest post in urma cu o jumatate de an, a fost declarat respins, si prima, si a doua oara, in faza de selectie a dosarelor, pentru ca nu are studiile necesare.

Munteanu sustine ca, potrivit legii, el ar fi trebuit sa asigure interimatul si nu Siminiceanu, motiv pentru care a dat in judecata Guvernul si a castigat la Curtea de Apel Brasov, dar sentinta nu este definitiva.

Interimatul de sase luni pe functie al lui Siminiceanu, care a beneficiat deschis de sprijinul PNL Covasna, potrivit reprezentantilor PD-L, expira saptamana aceasta. Astfel, postul de subprefect va ramane din nou vacant.