PD Covasna da in judecata Agentia Nationala a Functionarilor Publici

Conducerea Partidului Democrat Covasna a anuntat ca va da in judecata Agentia Nationala a Functionarilor Publici, pentru numirea lui Gabriel Nicolae Siminiceanu in functia de subprefect al judetului.
Presedintele executiv al PD Covasna, Petre Strachinaru, a declarat ca numirea a fost ilegala, deoarece Siminiceanu nu indeplinea conditiile prevazute de lege, iar ocuparea functiei s-a facut prin detasare, lucru nepermis in cazul inaltilor functionari publici.

Deputatul Petre Strachinaru a declarat ca PD Covasna a facut, in septembrie, o sesizare catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici cu privire la aceasta ilegalitate, dar conducerea acestei institutii nu a raspuns. Drept urmare, Biroul permanent al PD Covasna a decis, vineri, sa actioneze in judecata agentia condusa de Jozsef Birtalan, invocand nerespectarea Legii 188/1999, republicata.

Guvernul a aprobat in urma cu mai mult de o luna numirea lui Gabriel Nicolae Siminiceanu in functia de subprefect al judetului Covasna, pana la organizarea concursului in vederea ocuparii definitive a postului.

Siminiceanu a absolvit Facultatea de Inginerie si Management Agroturistic Bucuresti, iar din iunie 2004 si pana in prezent si-a desfasurat activitatea in cadrul Agentiei de Protectie a Mediului. Acesta a fost membru al Partidului National Liberal Covasna, iar liderii organizatiei si-au exprimat in repetate randuri sustinerea pentru numirea lui ca subprefect.

Noul subprefect a fost, insa, contestat de liderii partidelor politice din opozitie, mai ales pentru ca numirea a venit la numai cateva luni dupa ce dosarul i-a fost respins la concursul pentru ocuparea functiei, pe motiv ca nu are studiile necesare. Un alt motiv a fost acela ca Siminiceanu este maghiar, iar partidele romanesti considera ca este prea mult ca intr-un judet dominat de Uniunea Democrata Maghiara din Romania atat prefectul, cat si subprefectul sa fie maghiari.

Postul de subprefect al judetului Covasna a ramas vacant la inceputul acestui an, dupa decesul lui Nicolae Carlanescu, care a suferit un infarct cand mai avea cateva luni pana la pensionare.