cibu-constantin.gif

Organizatia braileana a Partidului Democrat i-a retras sprijinul politic primarului liberal de Braila, Constantin Cibu (foto), si analizeaza posibilitatea organizarii unui referendum, in vederea suspendarii acestuia.
Presedintele PD Braila, deputatul Horia Vasioiu, a declarat ca a devenit imposibila colaborarea consilierilor PD si a viceprimarului PD, Daniela Vasioiu, cu Constantin Cibu, si si-a cerut scuze fata de braileni pentru faptul ca democratii au ajutat la instalarea acestuia in functia de primar. „Vom cauta formele legale pentru a face un referendum la Braila, pentru suspendarea primarului Cibu. Apreciem ca singura salvare, pe care o consideram reala pentru municipiu, este organizarea de alegeri anticipate la primarie”, a declarat Horia Vasioiu. Liderul PD a precizat ca posibilitatea organizarii referendumului „urmeaza sa fie discutata si cu colegii din PNL”, dar hotararea luata privind retragerea sprijinului politic nu poate fi modificata, consilierii PD urmand sa actioneze doar pentru promovarea proiectele care sunt in folosul cetatenilor.

Democratul brailean a adaugat ca, dupa 12 luni de guvernare, la Primaria Braila, nu s-a facut aproape nimic pentru municipiu si nu s-a respectat absolut deloc programul de guvernare al Aliantei D.A., iar PD nu este dispus sa-si asume raspunderea pentru acest esec administrativ. Dincolo de relatia tensionata cu primarul Constantin Cibu, democratii acuza si deficientele de colaborare intre consilierii municipali si judeteni PD si PNL, sustinand ca, de fapt, de un an de zile, nici in consiliul local si nici in cel judetean, liberalii si democratii nu au facut o echipa.

Intrebat cum se va proceda in cazul in care se va ajunge la alegeri anticipate la primarie si daca Alianta D.A. va merge cu un candidat unic, Vasioiu a spus ca aceasta este o problema delicata si ca, deocamdata, nu are un raspuns.