PD Bistrita-Nasaud isi va trimite din nou reprezentantii la sedintele CJ

Presedintele PD Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, a declarat ca isi va da girul pentru ca cei trei reprezentanti ai partidului din Consiliul Judetean sa se intoarca la sedinte si sa deblocheze activitatea acestuia.
“Din acest moment, Partidul Democrat renunta la orice fel de blocare a activitatii Consiliului Judetean. Cei trei consilieri pe care ii mai avem se vor prezenta la toate sedintele CJ, incepand cu prima care va fi convocata. Credem ca este nevoie sa intrerupem, pentru ca, daca nu reusim sa fructificam ceea ce legea ne-a permis pana acum, orice fel de blocare este, din punctul nostru de vedere, inutila” – a spus Oltean.

Liderul democrat i-a sugerat presedintelui CJ, Gheorghe Marinescu, sa convoace cat mai repede o sedinta extraordinara, pentru ca banii veniti in judet pentru drumuri si salariile profesorilor sa poata ajunge la destinatari. Presedintele CJ, la randul sau, a salutat decizia PD si a declarat ca va convoca aceasta sedinta cat mai repede.

Cu toate acestea, democratii nu doresc sa renunte la cererea de dizolvare a CJ, deoarece sustin ca s-au indeplinit toate conditiile Legii administratiei publice locale, care precizeaza ca, in cazul in care un consiliu nu ia hotarari timp de trei sedinte consecutive, acesta se dizolva de drept.

Initiativa PD este sustinuta si de liberali. In schimb, prefectul de Bistrita-Nasaud, Ioan Szillagyi, care a anuntat zilele trecute ca va face acelasi demers, a spus ca se mai gandeste daca va face sau nu acest lucru.