PD Bacau intentioneaza sa solicite schimbarea prefectului

Presedintele organizatiei judetene Bacau a Partidului Democrat, deputatul Liviu Moroseanu, va cere schimbarea din functie a prefectului judetului, Gabriel Berca.
Solicitarea va fi facuta oficial in cadrul sedintei Biroului permanent judetean al PD, programata in cursul saptamanii viitoare, a anuntat liderul democratilor bacauani.

Incercarile actualului prefect de “a impune firme in obtinerea de lucrari in sectoarele gestionate de membri ai PD, in special la Directia Apelor ‘Siret'”, “implicarea prefectului in concursurile organizate la Inspectoratul Scolar, prin sustinerea de persoane care nu indeplinesc criteriile legale in calitate de directori de scoli”, precum si “o serie de aprecieri tendentioase si acuzatii la adresa democratilor aflati in pozitii de conducere in institutiile publice bacauane fara a afla si pozitia organizatiei judetene a PD” sunt principalele motive invocate pentru schimbarea din functie a lui Gabriel Berca. “Sunt directori care se plang de presiunile care se fac asupra lor de Prefectura Bacau”, a afirmat Liviu Miroseanu.

Desi nu mai este membru al PNL, odata cu investirea sa in functia de prefect, Gabriel Berca, care mai primise un avertisment public in decembrie 2005 din partea democratilor, este considerat un apropiat al liderului judetean al liberalilor, Romeo Stavarache, primarul Bacaului. De altfel, spun democratii bacauani, si “activitatea primarului Bacaului va fi atent monitorizata”, principalul repros fiind legat de “indatorarea excesiva financiara pe care preconizeaza sa o faca pentru urmatorii 20 de ani municipiului, prin contractarea de imprumuturi, fara a avea inca proiecte viabile si necesare municipiului”. De asemenea, Romeo Stavarache este acuzat si de faptul ca “s-a opus prin manevre oculte, in noiembrie 2005, alegerii unui viceprimar din randul democratilor”, dupa ce postul devenise liber ca urmare a demisiei unui liberal.

Prefectul Gabriel Berca refuza orice comentariu privind declaratiile facute de liderul judetean al PD, “pana la revenirea din concediu”. Romeo Stavarache crede ca democratii “sustin aberatii”, deoarece ar fi “imaturi politic”. Liderii PNL si PD Bacau nu s-au mai intalnit oficial din noiembrie 2005, cand democratii au anuntat suspendarea, la nivel local, a protocolului Aliantei DA, ca urmare a incidentului produs prin nealegerea unui consilier PD in calitate de viceprimar al Bacaului.