PC vrea ca reabilitarea termica sa fie finantata exclusiv de la bugetul de stat

Partidul Conservator este impotriva OUG nr.180/2008, aflata pe ordinea de zi a Senatului, care pastreaza obligatia asociatiilor de proprietari de a suporta o cota din cheltuielile necesare pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit, informeaza un comunicat remis pe 9 martie.
Potrivit sursei citate, presedintele fondator al PC, senatorul Dan Voiculescu, a depus inca de la inceputul actualei sesiuni parlamentare o initiativa legislativa care prevede ca aceste cheltuieli vor fi suportate exclusiv din bugetele locale si bugetul de stat.

Voiculescu considera ca prin suportarea cheltuielilor – 50% de la bugetul de stat si 50% de la bugetele locale – toate cladirile vor fi reabilitate termic, volumul lucrarilor va genera noi locuri de munca, iar reducerea consumului de energie realizata prin reabilitare va transforma alocatiile bugetare in ”veritabile” investitii strategice in economia nationala. ”Nu are niciun sens sa fortam asociatiile de proprietari sa contribuie la finantarea lucrarilor de reabilitare termica. Oamenii nu au bani, nu este un secret pentru nimeni, si in actualele conditii, blocam intregul proces. Vor fi cateva cazuri izolate in care proprietarii cu resurse financiare considerabile vor putea profita de acest program, insa, pentru majoritatea vasta a romanilor, programul de reabilitare termica va fi doar o farsa,” a declarat senatorul Voiculescu.