Senatorii PC, PRM si independentii contesta la Curtea Constitutionala anumite articole din legea votului uninominal. Presedintele conservatorilor, Daniela Popa, considera ca au existat vicii de procedura si s-a declarat nemultumita ca multe dintre amendamentele propuse de PC nu au fost acceptate.
Liderul Partidului Conservator a declarat ca legea introducerii votului uninominal pe care Guvernul si-a asumat raspunderea a fost uitata pe undeva prin sertare, iar proiectul votat marti este cel al PSD. Unul dintre articolele pe care conservatorii le considera neconstitutionale este acela care se refera la alegerea presedintelui consliului judetean.
Daniela Popa a explicat ca acest articol nu trebuie sa intre intr-o lege a alegerilor parlamentare, ci intr-una a alegerilor locale.

De asemenea, conservatorii considera ca este incalcata libertatea de a fi ales. Popa a mentionat ca un candidat poate obtine degeaba 50% plus unu din voturile electoratului pentru ca va fi conditionat de votul obtinut de partid. Deputatul conservator s-a intrebat ce se va intampla cu voturile oamenilor care vor alege un candidat care face parte dintr-un partid care nu obtine 5%.