Administraţia locală din Zalău va instala în municipiu patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, printr-un proiect finanţat de Autoritatea Fondului de Mediu, fiind dat deja ordinul de începe a lucrărilor.

„Astăzi a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru instalarea a patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Zalău, două în parcarea din zona Primăriei Municipiului Zalău şi două în parcarea de la Sala Sporturilor ‘Gheorghe Tadici’. Pentru realizarea acestei investiţii, administraţia locală a obţinut finanţare din partea Autorităţii Fondului de Mediu, în valoare de 702.943,03 lei, iar 10% din valoarea contractului va fi asigurată din bugetul local”, se arată într-o informare de presă dată publicităţii de Primăria Zalău.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui obiectiv de investiţii vor fi furnizate, montate şi puse în funcţiune patru staţii de încărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice şi vor fi racordate coloanele de legătură între blocurile de măsură şi tablourile electrice care deservesc staţiile de încărcare.

Termenul de execuţie a lucrării este de patru luni, iar executantul lucrării are obligaţia de a acorda cinci ani garanţie produselor şi serviciilor oferite. AGERPRES