Patru primării gălățene au fost sancţionate de Autoritatea Electorală Permanentă

Patru primării din judeţul Galaţi au fost sancţionate cu avertismente şi amenzi pentru încălcarea legislaţiei privind administraţia publică şi aleşii locali şi parlamentari, a anunţat, vineri, directorul Filialei Sud-Est a Autorităţii Electorale Permanente, Andi Mihalache.

Potrivit acestuia, Primăria Vârlezi a fost sancţionată cu două avertismente, cea din Băneasa cu avertisment, cele din Schela şi Fundeni cu câte o amendă de 1.000 lei. În cele mai multe cazuri, primarii nu au operat în Registrul electoral al cetăţenilor cu drept de vot din România, modificările pe care legea îi obligă să le facă în diverse cazuri: decesul unei persoane, dacă persoanei în cauză i s-a interzis, prin hotărârea magistraţilor, dreptul de a vota etc.

Autoritatea Electorală Permanentă a desfăşurat, în perioada 1-5 septembrie, un număr de 172 de controale la nivel naţional, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activităţii de instruire şi control electoral. În urma acestora au fost aplicate 122 de sancţiuni, 22 dintre acestea concretizându-se prin amenzi, iar o sută prin avertismente. Filiala Sud-Est a Autorităţii Electorale Permanente, care cuprinde judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Constanţa, a aplicat cinci amenzi şi 36 de avertismente. AGERPRES