Un număr de patru artere principale din municipiul Galaţi vor fi iluminate stradal cu surse LED, după ce Primăria Galaţi a semnat un contract de finanţare în acest scop cu Administraţia Fondului pentru Mediu, în valoare de 1,8 milioane lei, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei-între Inelul de Rocadă şi Bulevardul George Coşbuc, Strada Navelor şi Bulevardul Oţelarilor-între strada Brăilei şi Bulevardul Galaţi, unde se vor monta în total 524 de aparate tip LED.

Prin implementarea proiectului se urmăreşte reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente, alegerea de produse care utilizează mai puţine materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate.

Principalele categorii de lucrări de intervenţie vor viza achiziţia de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente şi montarea aparatelor de iluminat pe stâlpii şi consolele existente, cât şi montarea de console pentru stâlpii care în acest moment nu sunt echipaţi cu aparate de iluminat.

Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 reprezintă contribuţia de la bugetul local. Proiectul este finanţat prin Programul privind sprijinirea eficienţei energetice şi gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public. AGERPRES