patinoar_brasov1.jpgConstrucţia celui mai mare patinoar acoperit din ţară a fost finalizată anul acesta. Patinoarul Olimpic din Braşov este cel mai modern patinoar din România, dotat la standarde occidentale, singurul patinoar din ţară care îndeplineşte toate condiţiile necesare desfăşurării sporturilor pe gheaţă : hochei, patinaj de viteză şi curling.

Suprafaţa de gheaţă are dimensiunea de 60 x 30 m, care reprezintă dimensiunea competiţională prevăzută de Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă. Instalaţia de climatizare asigura o temperatură standard în tribune de aproximativ 11-13 grade Celsius, în timp ce temperatura gheţii poate fi asigurată în funcţie de necesităţile pentru tipul de eveniment sportiv (de exemplu, -15 grade Celsius pentru short treck, -10 grade Celsius pentru hochei sau – 6 grade Celsius pentru patinaj artistic).

Maşina de lustruit gheaţă are capacitatea de a acoperi întreaga suprafaţă în doar zece minute. Tabela de marcaj este una performantă, cubică, situată central deasupra suprafeţei de joacă. Există două ecrane video de 3,84 x 1,93 m cu posibilitate de transmisie a imaginilor atât din reţeaua închisă cât şi din exterior.

Suprafaţa totală a terenului este de 15.000 mp, din care suprafaţă construită aproximativ 7.000 mp, restul fiind spaţii verzi. Capacitatea sălii patinoarului este de 1.600 persoane, plus 60 de locuri destinate presei şi V.I.P.-urilor. Există şi spaţii special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Întregul complex are şase vestiare pentru sportivi, unul pentru public, două pentru arbitri, un cabinet medical, o sală de fortă, o cameră antidoping, o sală de conferinţe de presă şi o sală de protocol.

MBS Group, antreprenorul general al acestei lucrări, a finalizat efectiv construcţia în 14 luni. Patinoarul Olimpic Braşov va fi unul din locurile în care se vor desfăşura Jocurile Olimpice de Iarnă ale Tineretului în 2013.